Lisätietoja
Käyttö: Blue Congo on erikoislajike. Erityisen poikkeavaa mukuloissa on mallon väri; raakana se on violetti, mutta keitettynä sen väri muuttuu kohti sinistä. Mikrossa tai uunissa kypsennettäessä väri pysyy voimakkaampana. Mukulan väri johtuu antosyaaniväriaineista, samoista, jotka antavat mustikalle sen värin. Mukuloiden kuori on tumman sinivioletti. Mukulat ovat lievästi syväsilmäisiä, pyöreän- tai pitkänsoikeita. Malto melko jauhoinen.
Viljelyominaisuudet: Lajike on melko myöhäinen, eikä satotaso yllä aivan parhaimpien lajikkeiden tasolle. Lajike on arka perunaruvelle.
1. Istuta peruna lämpimään maahan hyvin idätettynä. = 3-4 viikkoa valossa +12-15C
* Matalaan vakoon n. 10cm syvyyteen
* Varhaistuotannossa käytä katetta
2. Anna taimettua kunnolla.
3. Multaa ja muotoile penkit, kun kasvusto on 15-20 cm korkea.
4. Huolehdi kastelusta.
* Pidä perunapenkki tasaisen kosteana koko kasvukauden (vältät perunaruven ja kasvuhalkeamat)
5. Poista varsisto kasvuston tuunnuttua tai jos epäilet ruton merkkejä
6. Korjaa sato n. 10-14 vrk:ta varsiston poistosta.
* Kuivaa ennen varastointia
7. Laske varaston lämpötila hitaasti +4-6 asteeseen.
Viljelyominaisuudet: Lajike on melko myöhäinen, eikä satotaso yllä aivan parhaimpien lajikkeiden tasolle. Lajike on arka perunaruvelle.
1. Istuta peruna lämpimään maahan hyvin idätettynä. = 3-4 viikkoa valossa +12-15C
* Matalaan vakoon n. 10cm syvyyteen
* Varhaistuotannossa käytä katetta
2. Anna taimettua kunnolla.
3. Multaa ja muotoile penkit, kun kasvusto on 15-20 cm korkea.
4. Huolehdi kastelusta.
* Pidä perunapenkki tasaisen kosteana koko kasvukauden (vältät perunaruven ja kasvuhalkeamat)
5. Poista varsisto kasvuston tuunnuttua tai jos epäilet ruton merkkejä
6. Korjaa sato n. 10-14 vrk:ta varsiston poistosta.
* Kuivaa ennen varastointia
7. Laske varaston lämpötila hitaasti +4-6 asteeseen.