Lisätietoja
Käyttö: Rosamunda on melko myöhäinen ruokaperunalajike. Sen mukulat ovat punakuorisia ja kookkaita. Laatu on hyvä ja malto jauhoinen. Rosamunda on uuniperunalajike ja se soveltuu hyvin myös muusiperunaksi.
Viljelyominaisuudet: Riittää normaali idätys. Melko hyvä Y-viruksen kestävyys. Kohtalainen rutonkestävyys. Melko arka perunaseitille ja harmaahilseelle.
1. Istuta peruna lämpimään maahan hyvin idätettynä. = 3-4 viikkoa valossa +12-15C
* Matalaan vakoon n. 10cm syvyyteen
* Varhaistuotannossa käytä katetta
2. Anna taimettua kunnolla.
3. Multaa ja muotoile penkit, kun kasvusto on 15-20 cm korkea.
4. Huolehdi kastelusta.
* Pidä perunapenkki tasaisen kosteana koko kasvukauden (vältät perunaruven ja kasvuhalkeamat)
5. Poista varsisto kasvuston tuunnuttua tai jos epäilet ruton merkkejä
6. Korjaa sato n. 10-14 vrk:ta varsiston poistosta.
* Kuivaa ennen varastointia
7. Laske varaston lämpötila hitaasti +4-6 asteeseen.
Viljelyominaisuudet: Riittää normaali idätys. Melko hyvä Y-viruksen kestävyys. Kohtalainen rutonkestävyys. Melko arka perunaseitille ja harmaahilseelle.
1. Istuta peruna lämpimään maahan hyvin idätettynä. = 3-4 viikkoa valossa +12-15C
* Matalaan vakoon n. 10cm syvyyteen
* Varhaistuotannossa käytä katetta
2. Anna taimettua kunnolla.
3. Multaa ja muotoile penkit, kun kasvusto on 15-20 cm korkea.
4. Huolehdi kastelusta.
* Pidä perunapenkki tasaisen kosteana koko kasvukauden (vältät perunaruven ja kasvuhalkeamat)
5. Poista varsisto kasvuston tuunnuttua tai jos epäilet ruton merkkejä
6. Korjaa sato n. 10-14 vrk:ta varsiston poistosta.
* Kuivaa ennen varastointia
7. Laske varaston lämpötila hitaasti +4-6 asteeseen.